+385 (0)1 2004 674 zeljko.rotim@zg.t-com.hr

Hibridni most na 4 implantante

V naši kliniki, skupaj s številnimi storitvami, nudimo nadomestitev vseh zob v čeljusti z uporabo 4 vsadkov, kar je idealna izbira za ljudi, ki so izgubili vse svoje zobe ali imajo zobe, ki so predvideni za ekstrakcijo. Ta tehnika je tudi odlična izbira za ljudi z majhno količino kosti, ki je potrebna za vgraditev implantantov in niso primerni kandidati za klasično protetično implantologijo. Gre za sistem, ki temelji na namestitvi štirih vsadkov v čeljusti, na katere se s pomočjo posebne nadgradnje fiksira hibridni most ali najkasneje naslednji dan.

Zakaj izbrati to metodo?

Najprej je pomembno poudariti, da lahko v enem dnevu obnovimo lep in naraven nasmeh. Zdravljenje je kratkotrajno in postopek poteka v lokalni anesteziji, temu pa sledi postavitev začasnega hibridnega mostu, kar pomeni, da zapustite kliniko isti dan z novimi zobmi.

Kako izgleda postopek?

Prvi korak je obisk pri zobozdravniku, posvetovanje in pregled pri oralnem kirurgu. Klinični pregled in CT analiza (tridimenzionalni čeljustni posnetki) oralni kirurg odloči, ali ste kandidat za namestitev. Pomembno je poudariti, da brez CT posnetka ni končne odločitve ali ste pravi kandidat ali ne.

Postopek se začne z uporabo lokalne anestezije, enake anestezije, kot jo prejmete pri popravilu ali odstranjevanju zoba. V sprednji del čeljusti se vgradi dve implantanta in druga dva vsadka pod kotom 45 stopinj bližje zadnji strani čeljusti, kar omogoča uporabo daljših implantantov.

Isti dan, popoldan ali najkasneje naslednji dan se fiksira začasni hibridni most.

Osebje vam bo dalo natančna navodila za higieno, da bi bolje skrbeli za vaše nove zobe. Jedli boste hladnejše in lažje hrane in pili nekaj zdravil za bolečino v naslednjih nekaj dneh.

Po 7 do 10 dneh pridete na kontrolo, začasni vsadki se snamejo in oralni kirurg naredi kontrolo implantanta, na to se ponovno fiksira. Pomembno je poudariti, da v tem času in tudi kasneje ko dobite fiksne vsadke je  najpomembnejše ustna higiena.

V tem procesu večkrat prikažemo pacientom ustrezne tehnike ščetkanja in uporabo interdentalnih zobnih ščetk in zobne prhe. Ne pozabite, da ste zdravi, če imate zdrava usta.

Redno prihajajte na  kontrole in po 3 do 6 mesecih se približuje končnemu delu, kjer estetika pripisuje velik pomen. Za paciente je zelo pomembno, da v celotnem času od vsaditve implantanta, do končnega protetičnega dela v ustih nosijo začasen nadomestek, ki omogoča normalno delovanje v zasebnem življenju.

Vsem  pacientom zagotavljamo  kakovost izdelave in zato stojimo iza vsakega posega, ki ga naredimo. Vsem sistemom implantatov s katerimi delamo nudimo doživljenjsko jamstvo, na protetski del damo 5 let pod pogojem, da vsaj enkrat na leto pride na redno kontrolo in čiščenje. Dajte nam vaše zaupanje in nam dovolite da vam olepšamo nasmeh in življenje.