+385 (0)1 2004 674 zeljko.rotim@zg.t-com.hr

HIJALURONSKI FILERJI

Vse nekirurške in minimalno invazivne posege estetike lica izvaja licencirani in pooblaščeni univ.mag. Željko Rotim  dr.med.dent, ki je skupaj z dobro znanim estetskim kirurgom dr.med. Siniša Glumičić ustanovitelj in predsednik hrvaške estetske družbe (HDEL HLZ), ki že vrsto let predstavlja in obravnava metode proti staranju in nekirurškega pomlajevanja.

Hialuronska polnila so v zadnjih desetih letih postala zlati standard, ko gre za polnjenje gub. Obstaja več razlogov za veliko popularnost filamentov – njihova združljivost in biorazgradnja na koži, preprosta in neboleča uporaba ter minimalni zapleti.

Hialuronska kislina je naravna snov, ki ima veliko vlogo pri izgradnji zunajceličnega prostora naše kože, kjer igra zelo pomembno vlogo v ravnotežju vode in celjenju ravno zato, ker zagotavlja dobro hidracijo.

Hialuronskim fileriji  so najpogosteje napolnjene gube s ciljem za pomlajevanje, čeprav jih sedaj uporabljajo ljudje, starejši od 25 let, za preprečevanje gub.UPORABA DERMALNIH FILTROV V POMLAJEVANJU

Hialuronske fileri so namenjeni za zdravljenje vseh obraznih področij:

NAZOLABIJALNIH GUB

MENTOLABIJALNIH GUB

“BAR CODE” BORA (navpične gubice nad zgornjo ustnico)

TRETMANI PODOČNJAKA

POVEČANJE USTNIC

GENERALNO POVEČANJE IZGUBLJENEGA VOLUMNA

KORIGIRANJE KONTURA LICA

 

Največja korist uporabe kožnih polnil je, da hialuronski fileri vplivajo na regeneracijo in ustvarijo nov kolagen. Najpomembnejše je omeniti, da hialuronski fileri omogočajo doseganje in ohranjanje naravnega videza konture obraza. Z obdelavo določenih lastnosti obraza s posebnimi tehnikami se dejansko ustvari učinek lifting obraza.

 

PRIPRAVA PACIENTA

Dezinfekcija območij, ki jih je treba zdraviti, je zelo pomembno. Pred obdelavo je treba odstraniti vsa ličila. Na obraz se nanese anestetsko kremo, da ublaži ubod injekcije. Po 15 minutah odstranimo anestetik, dezinficiramo obraz in lahko začnemo z uporabo kožnih polnil.

POTEK POSTOPKA

Zdravljenje poteka v ordinaciji ambulante. Po pacientovem intervjuju s pacientovo pozornostjo skrbno izberemo dermalni aplikator. Filtriramo v želeno področje z majhnimi, tankimi iglami. Med zdravljenjem je pacient obveščen o tem, koliko injekcij se vbrizga in če želi bolnik, lahko kadarkoli pogleda na učinek tega, kar je bilo storjeno. Zdravljenje traja odvisno od površin, ki se zdravijo, in količine nanosa, za skupno 30 do 45 minut.

OKREVANJE

Na mestih uporabe se pojavijo pordelost na koži, ki po navadi izgine po več urah, medtem ko se otok in oteklina običajno umikata več dni. Potrebno je vsaj 2 tedna, da se preparat sam prerazporedi, da se videli dejanski učinek.

 

OPOZORILNI NASVETI

o zdravljenju s kožnimi polnili se lahko pojavi rdečina, oteklina, otok ali občutljivost na mestu injiciranja. Rdečina po navadi izgine nekaj ur kasneje, medtem ko otok in oteklina  pogosto izginejo v nekaj dneh. Neželeni učinki so zelo redki. Po zdravljenju s kožnim polnilom priporočamo, da se izogibate: savnami, sončni izpostavljenosti, solariju, pritiskanje na  prizadete dela obraza.

 

POVEČANJE USTNIC- LIPP DESIGN

Opis postopka

Povečanje ustnic se izvaja nekirurško in minimalno invazivnim načinom uporabe določenega preparata, s čimer se doseže večji volumen ustnic in poudarjanje nekaterih strateških mest. Povečanje ustnic najpogosteje opazimo pri mlajših osebah z manjšim volumnom ali tanjšimi ustnicami ali pri starejših, ki imajo atrofijo tkiva v področju samih ustnic. Obstajata dve osnovni vrsti preparatov (polnila).

Ena skupina pripada tako imenovane trajne filamente, druga pa v poltrajnih ali resorpcijskih. Splošno sprejeta metoda v današnjem sodobnem pristopu proti staranju je uporaba pol-destruktivnih, torej razgradljivih filamentov. V ordinaciji Rotim se večinoma uporabljajo Juvédermovi hialuronski fileri.

Juvéderm je izdelek Allergan, ki je bil prvič razvit estetsko in medicinsko zdravljenje pred 35 leti. Obseg dermalnih polnil je izdelan z najsodobnejšo tehnologijo, tretmaji so varni za zdravje, niso alergijski in zagotavljajo naravni videz.

V naši ordinaciji uporabljamo predvsem Juvéderm Volift za zapolnitev ustnic. Glede na želje stranke se lahko uporabi tudi Juvéderm Ultra Smile filer.

 

Priprava pacienta

Pred postopkom je pomembno, da zdravnik preuči, kakšen učinek želite doseči v smislu povečanja, ker je odvisen od količine preparata, ki se bo uporabljal. Pomembno pa je poudariti, da ne smete pretiravati.

Potek postopka

Sam tretma  se začne s skrbno dezinfekcijo obdelane regije s ciljno in ustrezno anestezijo. Po tem se dermalni filer nanese v obliki injekcije na dolžino robov ustnice in na samo ustnico, da doseže želeno obliko in volumen ustnic. Obstajajo različne tehnike za uporabo dermalnih filamentov, ki dosežejo različne učinke, odvisno od želje in kako bi dosegli najboljši možni učinek. Poseg  je kratkotrajen in se dobro prenaša, po posegu ni bolečin.

Okrevanje po posegu

Če pride do otekline, je potrebno približno 24 do 48 ur, da se popolnoma razgradi in po dveh tednih pričakujemo končni rezultat. Obstaja možnost hematoma na mestu aplikacije, vendar po nekaj dneh popolnoma izgine. Po tretmaju  prvi dan se je treba izogniti uporabi ličila. Priporočljivo je, da uporabite določeno kozmetiko za lajšanje tkivnih reakcij, vendar le po priporočilu zdravnika (kreme, masti).